ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΑΤΑΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΤΑΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
Οι κυπριακές πατάτες συγκαταλέγονται ανάμεσα στις πιο ακριβοπληρωμένες πατάτες στο κόσμο πράγμα που βασικά συνδέεται με ότι ονομάζεται «καλή ποιότητα». Τα κύρια χαρακτηριστικά της κυπριακής πατάτας που προσφέρει το ΣΕΚΠ και για τα οποία το ΣΕΚΠ λαμβάνει και εφαρμόζει αποτελεσματικά μέτρα είναι:
• -Παράγονται μόνο σε κοκκινογή και σε συγκεκριμμένες παραδοσιακές περιοχές της Κύπρου
• -Οι παραγωγοί είναι έμπειροι αλλά βρίσκονται υπό τον συνεχή έλεγχο και καθοδήγηση της Γεωπονικής Υπηρεσίας του ΣΕΚΠ.
• Είναι πάντοτε φρέσκες γιατί η συγκομιδή της γίνεται συνεχώς από τα μέσα Νοεμβρίου μέχρι και τέλη Ιουνίου ανάλογα με τις απαιτήσεις της Αγοράς.
• -Είναι ασφαλείς γιατί εφαρμόζει προγράμματα «Eλεγχόμενης παραγωγής», πιστοποιημένες σε GLOBALGAP, TESCO NURTURE κλπ.
• -Δεν περιέχουν βλαβερές ουσίες όπως είναι τα νιτρικά, τα γλυκοαλκαλοειδή, η σολανίδη και βεβαίως ούτε φυτοφάρμακα, προσθετικές ουσίες κλπ
• -Γενικά η παρουσιάση των πατατών όπως είναι η εμφάνιση, το μέγεθος, το σχήμα, το χρώμα της επιδερμίδας αποτελεί βασική μέριμνα του ΣΕΚΠ
• -Παράγεται μεγάλος αριθμός ποικιλιών κατάλληλων για διάφορες χρήσεις και τύπους μαγειρέματος σύμφωνα με τις απαιτήσεις των πελατών.
• Το ΣΕΚΠ συνεργάζεται με έμπειρους προσυσκευαστές σε διάφορες χώρες που στοχεύει στην καλύτερη δυνατή παρουσίαση των πατατών του ΣΕΚΠ.
• -Το ΣΕΚΠ διαθέτει συστήματα ελέγχου σε όλα τα στάδια της παραγωγής και εμπορίας τα οποία είναι στελεχωμένα από έμπειρους Γεωπόνους οι οποίοι με την μακρά τους εμπειρία αποτελούν εγγύηση για την διατήρηση των πιο πάνω χαρακτηριστικών.
• -Το ΣΕΚΠ παρουσιάζει όλα τα αναγκαία πιστοποιητικά για την ποιότητα των πατατών
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου