Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΤΑΤΩΝ

ΠΛΗΓΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΠΑΤΑΤΟΚΑΛΙΕΡΓΕΙΑΣ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΤΑΤΩΝ



Το Συμβούλιο Εμπορίας Κυπριακών Πατατών επιθυμεί να ανακοινώσει τις απόψεις και θέσεις του για το θέμα της αναγκαιότητας διατήρησης του Συμβουλίου Πατατών.

Η κατάργηση του Συμβουλίου Πατατών θα προκαλέσει συρρίκνωση της κυπριακής πατατοκαλλιέργειας με όλες τις συνακόλουθες συνέπειες στην οικονομία της Κύπρου, γιατί με την λειτουργία του τα τελευταία επτά χρόνια, έχει αποδειχθεί ως ο μοναδικός σταθεροποιητικός παράγοντας στο τομέα της πατατοκαλλιέργειας.
Η κυπριακή πατάτα αποτελεί το κυριότερο εξαγώγιμο προϊόν γεωργικής παραγωγής με ποσοστό 8% επί των συνολικών εξαγωγών και με ετήσια συνεισφορά στην οικονομία της τάξης των 40 εκ. ευρώ και αποτελεί την κύρια απασχόληση χιλιάδων ατόμων (πατατοπαραγωγοί, εργάτες ,μεταφορείς κ.α.)

Το Συμβούλιο από την 1.9.2010 λειτουργεί ως αυτοχρηματοδούμενος Οργανισμός χωρίς οποιαδήποτε χορηγία από την Κυβέρνηση και επομένως η κατάργηση του Συμβουλίου Πατατών δεν θα επιφέρει οποιαδήποτε άμεσα ή έμμεσα οικονομικά οφέλη στα Δημόσια Οικονομικά
Παραμένουν κάποια προβλήματα για το καθεστώς των μόνιμων υπαλλήλων με βάση αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, τα οποία έχουν τροχιοδρομηθεί προς τη λύση τους .

Το Συμβούλιο λόγω της σοβαρότητας του θέματος με επιστολές του ζήτησε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους Αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων για να εξηγήσει σε μεγαλύτερη λεπτομέρεια την ανάγκη διατήρησης του Συμβουλίου Εμπορίας Κυπριακών Πατατών.


Λάρνακα

27.7.2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου